“Een koe schatten op een kilo nauwkeurig”

Op het bedrijvige terrein van de Ecofactorij in Apeldoorn,
staat het complex van Ameco.

Daar zien twee generaties Van Westreenen toe op de inkoop, de slacht, de verwerking, de verpakking en het transport van het beste Hollands rundvlees. Met de achtergrond van melkveehouder, mester en veehandelaar verstaat de familie Van Westreenen haar vak. Vader van Westreenen kan nog steeds een koe op een kilo nauwkeurig schatten. Die vakliefde is terug te zien bij de bijna honderd uitbeners, uitsnijders en kanters die elke dag voor hun klanten in de weer zijn.

Ameco is de kracht van het midden: groot genoeg om te voldoen aan de vraag naar volume en klein genoeg om slagvaardig maatwerk te leveren.

Wij vragen ons altijd af hoe we onze processen aan u kunnen aanpassen, in plaats van andersom. Met een weekproductie van meer dan 1.500 runderen kunnen we grootverbruikers uit de retail, horeca en industrie ruimschoots bedienen. Ons eigen transportnetwerk staat garant voor een vlotte en correcte aflevering in binnen- en buitenland.

Van slacht tot transport: bij Ameco gebeurt alles in één integrale, gesloten keten. Dat maakt ons proces niet alleen flexibel, het waarborgt ook de veiligheid en kwaliteit van ons vlees.

BRCOnze BRC-A-certificering geeft aan waar we als bedrijf voor staan. Iedereen bij Ameco werkt alsof we die certificering elke dag opnieuw moeten verdienen. Die strikte naleving en alles onder één dak hebben garandeert ook de beste traceerbaarheid. Of het nu om een halve koe gaat of een entrecote: met een druk op de knop weten we van welke boerderij het dier komt en aan welke klant we de producten leverden.

 

skalNaast de reguliere producten levert Ameco ook biologisch rundvlees. We zijn een SKAlgecertificeerd bedrijf en daarmee voldoen we aan de strenge eisen die op dit gebied gesteld worden. Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.

 

Bekijk certificaat